Piesangbrood is maklik en vinnig om te maak en kan met vele lekker goedjies aangepas word.

Bestanddele 2 koppies meel½ koppie suiker¼ koppie verpakte ligbruinsuiker1 teelepel koeksoda½ teelepel sout3 baie ryp, donker gespikkelde piesangs, goed fyngedruk (ongeveer 1½ koppies)¼ koppie suurroom2 groot eiers¼ koppie kookolie2 teelepels vanielje-ekstrak2/3 koppie gekapte okkerneute, pekanneute of sjokoladeskyfies.

Instruksies

Verhit die oond vooraf tot 180 °C.

Plaas bakpapier in ’n broodpan; maak seker die papier hang oor aan die twee langer kante. Spuit die bakpapier met kooksproei.

In ’n groot bak, klits die meel, suiker, bruinsuiker, koeksoda en sout saam.

In ’n aparte medium bak, klits die fyngedrukte piesangs, suurroom, eiers, kookolie en vanielje-uittreksel saam. Voeg die nat bestanddele by die droë bestanddele, meng net tot gemeng. Roer enige mengsels in, soos gekapte neute of sjokoladeskyfies, en krap dan die beslag in die voorbereide broodpan.

Bak die brood vir 50 tot 60 minute of tot ’n tandestokkie wat ingesit is skoon uitkom.

Haal die brood uit die oond en laat dit vir 10 minute in die pan afkoel voordat jy die bakpapier-oorhange gebruik om die brood uit die pan en op ’n rak te lig om heeltemal af te koel.

You need to be Logged In to leave a comment.